Termék adatai
Fever Columba Hidratáló készítmény a hőstressz kivédésére és kezelésére.
Összetétel:
(literenként) Hatóanyag Mennyiség Dextróz (szőlőcukor) 200 000 mg
Glicin 42 000 mg
Nátrium 21 400 mg
Citromsav 5 000 mg
Hatás A FEVER Columba olyan speciális készítmény, mely az elektrolit oldat mellett, nagy energiatartalmú dextrózt, aminosavat és élettanilag fontos sókat tartalmaz, a hőstressz okozta problémák hatékony és gyors kezeléséhez, valamint az izomteljesítmények jobb kiaknázása érdekében.
A FEVER Columba fenntartja a szervezet víz sav-bázis egyensúlyát, valamint stabilizálja a szervezet elektrolit szintjét. A nagymennyiségű dextróz kellő energiát biztosít a postagalambok szervezetének a hosszú röptávokon. A glicin olyan aminosav, ami az agyra nyugtatólag hat, mindamellett, hogy az izmokban keletkező tejsav gyorsabb kiürülését teszi lehetővé, így elviselhetővé téve a madarak fizikai megterhelését, az esetleges izomfájdalmakat. Továbbá, a glicin lassítja az izomszövetek lebomlását, és gyorsítja azok verseny utáni regenerálódását, közvetve kedvező hatással van az erőszintre is.
Adagolás 1 – 2 ml / 1 liter itatóvíz, a hőmérsékleti viszonyoktól és a versenytávtól függően, verseny előtti napokban. (Javaslat: postagalamboknál, a versenyt megelőző napokban a FEVER Columba és a Calcium Columba együttes alkalmazása) 1 ml / 1 liter itatóvíz a versenyt követő napokban (2 – 3 nap) Mellékhatás nem ismert.
Tárolás Hűvös, fénytől védett, száraz, gyermekektől elzárt helyen. (0 – 35 0C) Minőségmegőrzési idő 24 hónap Származási hely EU