Calcium+D3 vitamin

Ezen táplálékkiegészítő 10% kalciumot tartalmazz, olyan formában, amely garantálja az optimális felszívódást a madár emésztőrendszerében. Az élelemmel bevitt kalcium felszívódása nagyban függ attól, hogy a kalcium milyen formában van jelen. A CALCIO+-ban négy kiváló minőségű kalciumforrás (kalcium, laktát, kalcium-citrát, kalcium-glükonát és kalcium-karbonát) található. Az elégtelen kalciumbevitel ahhoz vezethet, hogy a test a szükséges kalciumot a csontokból szerzi, és így azok gyengék, törékenyek lesznek.

A hozzáadott D3-vitamin tovább javítja a kalcium abszorpcióját és fokozza a tojáshéj, illetve a csontváz képzést. D-vitaminhoz részben táplálék útján juthat a szervezet, másrészt azonban a bőr alatt is termelődik a nap UV sugárzásnak hatására. Éppen ezért különösen fontos D-vitamint adni a lakásban tartott madaraknak, mivel nem érintkezhetnek közvetlenül a napsugárzással. Egyedi összetevőjének köszönhetően a Calcio+ segíti a megfelelő tojáshéj kialakulását és támogajta a csontváz szerkezetét.

Használati utasítás:

szaporodási időszak előtt és alatt is adjon 4 g-ot minden 100 g tojásos eleséghez, vagy minden 250 ml ivóvízhez
probléma esetén: pl. kalciumhiányos Jakó papagájok, vékony tojáshéj stb. adjon 6 g-ot minden 100 g tojásos eleséghez, vagy minden 250 ml ivóvízhez.